Bugünden Yarına Kamu İşletmeleri Çalıştayı

BUGÜNDEN YARINA KAMU İŞLETMELERİ ÇALIŞTAYI

18 Ekim 2014 Cumartesi

GÜRAL AFYON WELNESS&CONVENTİON TERMAL OTEL- AFYON

Türk Kamu İşletmeleri Birliği olarak, özellikle Türkiye’deki Kamu İşletmelerinin (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) durum ve sorunlarının tespitine yardımcı olmak, kamu işletmelerinin yapılanmasında ülkemizdeki ekonomik kalkınma süreçlerine, küresel düzeydeki etkilerine, ekonomik ve siyasi anlamda Avrupa’daki kamu işletmeleri vizyonlarına, uygulama ve deneyimlerine katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye ve Avrupa’daki Kamu İşletmelerinin yapısal, işleyiş, sektörel büyüklük, işgücü, yönetim, ulusal ve uluslararası etkileri, piyasa, vb. konularda akademik düzeyde bir karşılaştırmalı inceleme-araştırma raporu hazırlatılması çalışmalarını sürdürmekteyiz.

Bu doğrultuda, hazırlanmakta olan rapora katkı sağlamak ve pekiştirmek amacıyla, Birliğimiz üyesi kurum ve kuruluş yöneticileri ile Hazine Müsteşarlığı KSKİ Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri ve de raporun hazırlama çalışmalarını yürüten Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Prof.Dr.Mehmet Barca, Öğretim görevlisi Erdal AKDEVE ve ODTÜ’den Prof.Dr.Erkan ERDİL’in katılımıyla  kamu işletmelerinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı  “Bugünden Yarına Kamu İşletmeleri” konulu çalıştay 18 Ekim 2014 tarihinde Güral Afyon Wellness&Convention Termal Otel’de düzenlenmiştir.

Birlik Başkanımız EÜAŞ Genel Müdürü Sayın Halil ALIŞ çalıştayın açılış konuşmasını yaparak bu raporun hazırlık süreci ve amacı hakkında kısa bilgiler verdi. Kamu İşletmelerinin şu an ki durumu itibariyle yaşadıkları sorunların ancak yeniden yapılanmayla aşılabileceğini ifade eden Başkanımız bu doğrultuda bu çalışmaya destek vermek amacıyla da bu çalıştayın organize edildiğini belirtti. Katılımcılara vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür eden Başkanımız bu çalıştayın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını bitirdi.

Raporun hazırlama çalışmalarını yürüten Yıldırım Üniversitesi Rektör Yrd. Prof.Dr.Mehmet BARCA hocamız yapılan çalışma hakkında şu ana kadar ki süreci özetledikten sonra daha detaylı bir sunum yapması için sözü ODTÜ hocalarımızdan Prof.Dr.Erkan ERDİL’e bıraktı. Sayın Erdil, hazırlanmakta olan raporla ilgili olarak Avrupa ve OECD ülkelerinden örnekler de vererek, kamu işletmelerinin mevcut durumunu irdeleyen bir sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın bu bölümünde, çalıştayı yönetecek olan sayın Mehmet BARCA hocamız oluşturulan masalara, yapılacak çalıştayın detayları hakkında bilgiler aktardıktan sonra mevcut sorunlar üzerinden hazırlanan soru setlerini tek tek izah ederek masaların görüş ve önerilerini tartışmalarını istedi.

Öğleden sonraki oturumda, oluşturulan 7 masa moderatörleri masalarda tartışılan ve sonuca bağlanan görüş ve önerilerinin sunumlarını gerçekleştirdiler.

Genel görüş ve konuşmaların yapılmasından sonra masalara dağıtılan “Sorun Önceliklendirme Ölçeği” anketi katılımcılar tarafından dolduruldu.

Kapanış konuşmasında, birliğimiz Başkan Vekili Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yrd. Sayın Fehmi OKUMUŞ, tüm katılımcılara bu çalıştaya vermiş oldukları katkılarından dolayı teşekkür edip, çalıştayın çok faydalı ve olumlu geçmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek birlik olarak bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.