Türkiye’nin Enerji Politikaları Paneli

TÜRKİYE’NİN ENERJİ POLİTİKALARI PANELİ

22 Şubat 2014 Cumartesi

GÜRAL AFYON WELNESS&CONVENTİON TERMAL OTEL- AFYON

Birliğimiz üyesi kurum ve kuruluş yöneticileri ile ilgili kurumlardan yetkililerin katılımıyla “Türkiye’nin Enerji Politikaları” konulu panel 22 Şubat 2014 tarihinde Güral Afyon Wellness&Convention Termal Otel’de düzenlenmiştir.

Panel Moderatörü ve Birliğimiz Başkan Vekili Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Fehmi OKUMUŞ, panelin açılış konuşmasında dünyada gün geçtikçe daha fazla önem arz eden enerji ve enerji kaynaklarının,özellikle ülkemizin jeopolitik konumu açısından da büyük önem taşıdığının bilinci ile Türk Kamu İşletmeleri Birliği olarak “Türkiye’nin Enerji Politikaları” konulu bu paneli düzenlemenin faydalı olacağını düşündüklerini ve son 12 yılda ülkemizde enerji sektörünün tüm alanlarında büyük bir yapısal dönüşüm ve gelişim gösterdiğini ifade etti.

Özellikle alternatif enerji kaynakları konusunda ülkemizde yapılan çalışmaların çok büyük önem kazandığını ifade eden Sayın Fehmi OKUMUŞ, gelinen bu noktada, enerji sektöründeki gelişmeleri irdelemek, hem de sizlerin değerli görüşlerini paylaşmak ve tartışmak amacıyla bu panelin organize edildiğini belirtti.

Bu panelin  “Ülkemizdeki Enerji Arz Güvenliği ve Nükleer Enerji” ile “Türkiye Elektrik Piyasası, Serbestleşme ve Tüketicilere olan Etkisi”  hususlarında 2 oturum şeklinde olacağını belirten Sayın OKUMUŞ,  “Ülkemizdeki Enerji Arz Güvenliği ve Nükleer Enerji” konularında sunum yapmak üzere EÜAŞ Genel Müdürümüz ve Türk Kamu İşletmeleri Birliği Başkanı Sayın Halil ALIŞ’a sözü bırakmak istediğini ifade etti.

Sayın Başkanımız Halil ALIŞ, “Ülkemizdeki Enerji Arz Güvenliği ve Nükleer Enerji” konularında detaylı bir sunum yaparak soruları yanıtladı.

Verilen aranın ardından Moderatör Fehmi OKUMUŞ, İkinci oturumda sözü TEİAŞ Genel Müdürlüğü Elektrik Piyasaları İşletme Dairesi Başkanı Sayın Nezir AY’a verdi. Sayın Nezir AY da “Türkiye Elektrik Piyasası, Serbestleşme ve Tüketicilere olan Etkisi”  konularında dinleyicileri aydınlatan bir sunum gerçekleştirerek soruları yanıtladı.

Ayrıca, Fehmi OKUMUŞ EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet BİÇER’e söz verdi. Sayın Mehmet BİÇER, dünyada yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı ile ilgili istatistiki bilgiler vererek yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının önemine vurgu yaptı.

Kapanış konuşmasında, Moderatör Sayın Fehmi OKUMUŞ, tüm katılımcılara panele vermiş oldukları katkılarından dolayı teşekkür edip, panelin çok yararlı ve olumlu geçmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek birlik olarak bu tür toplantıların devamı için gerekli çalışmaların yapılacağının altını çizdi.